Британският премиер Риши Сунак определи като шокиращи днешните събития в Нотингам, където

...
Британският премиер Риши Сунак определи като шокиращи днешните събития в Нотингам, където
Коментари Харесай

Риши Сунак определи като шокиращи събитията в Нотингам

Британският министър председател Риши Сунак определи като шокиращи днешните събития в Нотингам, където трима души бяха открити мъртви на няколко места в града след случай, включващ офанзива с бус, съобщи Франс прес.

" Бих желал да благодаря на полицията и службите за незабавна помощ за реакцията им на шокиращия случай в Нотингам тази заран. Информиран съм за развиването на събитията. Нека оставим полицията да си свърши работата ", написа английският министър председател в " Туитър ".

Град Нотингам в Централна Англия се разсъни през днешния ден отцепен от полицията, откакто трима души бяха открити мъртви на разнообразни места при „ драматичен случай “, включващ офанзива с бус.

Полицията е арестувала 31-годишен мъж   " по съмнение за ликвидиране, откакто трима души бяха убити в града ", а още трима – ранени и настанени в болница, откакто „ бус се опита да ги прегази ", сподели в изказване полицията на Нотингамшър.

„ Това е ужасяващ и драматичен случай, който е лишил живота на трима души. Смятаме, че трите убийства са свързани и сме задържали един човек ", сподели високопоставената полицейска служителка Кейт Мейнел. Тя добави, че следствието е към момента в начален стадий и екип от детективи работи, с цел да откри какво тъкмо се е случило.

" Молим обществеността да прояви самообладание, до момента в който трае следствието. В момента няколко пътни сектора ще останат затворени, до момента в който напредне инспекцията ", съобщи още Мейнел.

На този стадий полицията не загатва за вероятен терористичен претекст за нападенията, въпреки през последните години във Англия да е имало няколко терористични офанзиви, осъществени по-специално от джихадисти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР